Alle veiligheidsmaatregelen werden getroffen

Alle veiligheidsmaatregelen werden getroffen

Net als zowat alle ondernemingen die actief zijn in en rond Brussels Airport, werden de Zaventemse taxi’s zwaar getroffen door de Covid-19 crisis. Ze leden tot 99 % omzetverlies in de afgelopen drie maanden en moesten meer dan 95% van de chauffeurs tijdelijk werkloos stellen. Maar deze maandag 15 juni is een hoopvolle dag voor de taxi-uitbaters: Brussels Airport herstart zijn activiteiten, ook al zullen die in de eerste weken zeer beperkt blijven en wordt een terugkeer naar een normale situatie niet voor 2 à 3 jaren verwacht.

De Zaventemse taxi’s zaten ondertussen niet stil. Zelfs al wordt maandag slechts een kleine fractie van de vloot opnieuw ingezet, toch zijn alle  voertuigen uitgerust met scheidingswanden in polycarbonaat, om de sociale afstand tussen chauffeur en klanten te kunnen verzekeren. Bovendien zullen de chauffeurs beschikken over mondmaskers, hydroalcoholische gel en ontsmettingsvloeistof.

De gevoelige delen van het passagierscompartiment zullen na elke klant ontsmet worden. In overeenstemming met het beleid van Brussels Airport en om het vervoer in alle veiligheid te kunnen garanderen, zullen alle passagiers verplicht een masker moeten dragen. De taxi-uitbaters van Zaventem zijn opgetogen dat ze het werk kunnen hervatten, al beseffen ze dat er moeilijke tijden aankomen. Toch hopen ze dat 15 juni de dag van een nieuwe start wordt. 

Plus d’infos :
Rudy Claude
02/413 02 85
0475/63 17 76

×

Onze website gebruikt alleen functionele cookies die nodig zijn om uw ervaring te verbeteren en waarvoor uw toestemming niet nodig is. Zie ons « cookies policy » voor meer informatie.

Accepteren